Nieuws

Logeren in een B&B: een duurzame keuze

Duurzaam B&B

Veel bed & breakfasts gaan milieuvriendelijk te werk, sommige hebben zelfs een duurzaamheidskeurmerk.

Duurzaam ondernemen is een niet te stoppen trend en dat zie je ook terug bij B&B’s. Onder den Peerenboom in Benschop ontvangt komende donderdag het Green Key-keurmerk voor milieubewuste toeristische accommodaties.

B&B met Green Key
Om de Green Key te mogen voeren, moet een ondernemer allerlei milieumaatregelen treffen. Voor gasten is het keurmerk het bewijs dat de eigenaar bewust omgaat met het milieu en de omgeving.

Bed en breakfast: een duurzame keuze
Logeren in een bed and breakfast is een duurzame keuze. De gastenverblijven zijn vaak ingericht in een bestaande woning, dus er is geen nieuw pand voor gebouwd. Veel B&B-eigenaren gaan al milieubewust te werk, bijvoorbeeld door een energiezuinige HR-ketel, waterbesparende douchekop en spaarlampen te gebruiken. En door bij het ontbijt (biologische) streekproducten te serveren, vaak uit eigen tuin.

Ecologische B&B-boerderij
Geef je de voorkeur aan een extra milieuvriendelijk B&B-adres, zoek dan op Bedandbreakfast.nl eens op de trefwoorden ‘Ecolabel of ‘Green Key’. Of boek een verblijf op een ecologische boerderij. Er zijn mooie accommodaties in Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht, Flevoland en Drenthe. Zie deze lijst van ecologische boerderijen op Bedandbreakfast.nl.

Over de auteur

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

Laat een reactie achter